Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Úvod » Obilniny » Pšeničný bulgar 400g


        

Pšeničný bulgar 400g

skladom

 

Číslo produktu: 052
Výrobca: Ravita
naša cena:
1,40 EUR ( Nie sme platcovia DPH )

do košíka:
  ks  

Pšeničný bulgar 400g

Bulgur by sa dal prirovať k ryži, aj keď chutí úplne inak. Veľmi obľúbený je hlavne pri rýchlom no zdravom varení, keďže jeho príprava je skutočne jednoduchá a časovo nenáročná. Pšeničný bulgur je vyrábaný namáčaním a sušením pšenice. Pri tomto procese dochádza k premene škrobov na cukor a tým sa stáva zrno ľahko stráviteľným a vystupuje jeho nezameniteľná, ľahko oriešková- obilná chuť.

U bulguru sa cení jeho jednoduchá príprava, oriešková chuť, ľahká stráviteľnosť, vysoká nutričná hodnota a vysoký obsah vlákniny, sacharidov, vitamínov - najmä vitamínu A a nízky obsah tuku. Bulgar je bohatý na fosfor, horčík, selén a železo. Bulgar obsahuje vlákninu, ktorá podporuje správnu činnosť čriev a nervovej sústavy. Znižuje napríklad chuť na sladké a dokáže skvele zasýtiť. Pomáha urýchľovať metabolizmus a pomáha tiež detoxikovať hrubé črevo.

Postup prípravy:

Používa sa ako príloha k hlavným jedlám, na prípravu kaše či rizota. Spôsob prípravy je podobný ako u ryže (varí sa v 2- násobku ochutenej vody cca 10-12 minút na miernom plameni). Nie je potrebné ho vopred namočiť.

Bulgur sa používa ako príloha k hlavnému jedlu ale môžeme z neho pripraviť aj chutné rizotto, kde bulgur použijeme ako náhradu klasickej ryže.

 

Bulgur s hubami

Potrebujeme: 150 g pšeničného bulguru, 400ml vody (zel. bujónu), 4 lyžice oleja, 2 cibule, zelenú petržlenovú vňať, bazalku, (alebo zelenú cibuľovú vňať), 300 g jedlých hub, 100 g nakrájaného zeleru, 1 stredne veľkú mrkvu nakrájanú na menšie tenké plátky, 2 strúčiky rozotreného cesnaku, 1 čerstvú papriku nakrájanú na rezance. Huby nakrájame na tenké plátky a osmažíme na oleji. Pridáme cibuľu, zeler, mrkvu, cesnek, podlejeme trochou vody a dusíme 15 minút. Potom pridáme bulgur, zalejeme 400ml vývaru a spoločne dusíme ešte 15 minút. Nakoniec pridáme nakrájanú  vňať a bazalku.

Dochutíme korením prípadne vmiešame smotanu. Posypané syrom podávame.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.