Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Úvod » Obilniny » Pohánka termicky lúpaná tmavá 500g


        

Pohánka termicky lúpaná tmavá 500g

skladom

 

Číslo produktu: 057
Výrobca: Ravita
naša cena:
1,50 EUR ( Nie sme platcovia DPH )

do košíka:
  ks  

Pohánka termicky lúpaná- tmavá 500g

Pohánka nie je klasickou obilninou, pôvodne bola považovaná za potravinu chudobných, ale dnes je to vyhľadávaný potravinový zázrak, ktorý pripravujú aj luxusné reštaurácie. Zaujímavé je, že je veľmi citlivá na chemikálie, preto sa môže pestovať výlučne v nekontaminovaných pôdach.Pohánka je prirodzene bezlepková. Za pravlasť pohánky sa považuje stredná a juhovýchodná Ázia. Do Európy sa dostala pravdepodobne až s mongolskými nájazdmi.

Pohánka má liečivé účinky vďaka vysokému obsahu rutinu (Vitamín P). Ďalej obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2), C a E, minerálne látky - fosfor, vápnik, draslík, horčík a železo, nenasýtené mastné kyseliny a aminokyseliny. Pohánka pomáha aj pri ochoreniach žíl, hemeroidoch, problémoch s cholesterolom, vysokým tlakom alebo pri oslabenej imunite. Pomáha aj mužskej potencii. Ideálne je dopriať si pohánku raz do týždňa a naše cievy sa nám určite poďakujú.

Postup prípravy:

Pohánku varíme v pomere 1 diel pohánky na 1,5 dielu vody cca 15-20 min.

Pohánka má veľmi výraznú chuť. Pohánkové krúpy dusíme, alebo môžeme zapekať ako ryžu. Uvidíte, že neobyčajne nasáva objem, takže koľko vody jej dáte, toľko jej do seba nasaje. Ak Vám predsa nejaká voda ostala, nevylievajte ju, vyplavuje sa do nej totiž väčšina cenného rutínu. Pohánku môžete ochutiť čímkoľvek: zeleninou, syrom, korením a je možné ju pripraviť na sladko.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.