Pre základnú funkčnosť, spríjemnenie používania webu, analytické účely a v prípade udelenia súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránok.

Úvod » Cestoviny » Cestoviny - kus kus celozrnný 250g


        

Cestoviny - kus kus celozrnný 250g

skladom

 

Číslo produktu: 068
Výrobca: Ravita
naša cena:
1,20 EUR ( Nie sme platcovia DPH )

do košíka:
  ks  
Cestoviny- Kus kus celozrnný 500g

Kuskus celozrnný má guľatý tvar a je hnedej farby. Celozrnný kus kus obsahuje aj šupu zrna, vďaka čomu je výživovo hodnotnejší ako biely. Kuskus je vyrobený z tvrdej pšenice, ktorá sa spracuje na krupicu a potom je formovaná do guliek, ktoré sa následne potom naparujú a vysušujú. Je vhodnou potravinou pre osoby s intoleranciou na vajíčka.

Kuskus bezvaječný obsahuje celý rad vitamínov a minerálov. Kus kus obsahuje najdôležitejšie vitamíny a mineráli, ktoré sú pre ľudský organizmus dôležité, a to sú: vlákninu, železo, vápnik, fosfor, horčík, mangán, draslík, meď, zinok, selén, omega kyseliny 3 a 6. Z vitamínov je môžu pochváliť obsahom vitamínov skupiny B, E a K. Kuskus je výborný pre naše trávenie, metabolizmus a črevá. Pomáha vyrovnávať hladinu krvi v tele a preto je vhodný pre diabetikov.

Postup prípravy:

Kuskus zalajeme osolenou vodou alebo vývarom tak, aby bol kuskus úplne vo vode. Varíme cca 3-5 minút na miernom ohni. Počas miešania miešame. Inak môže dôjsť k zlepeniu.

Kus kus dokáže veľmi dobre zasýtiť, preto je vhodný ako súčasť hlavného jedla alebo ľahkej večere. Podávať ho môžeme k mäsu, so syrom, s rôznymi omáčkami a je tiež výborný ako súčasť zeleninového šalátu. Na sladko ho môžete pridávať napríklad do tvarohu, jogurtu, mlieka.

 

Kuskus na sladko

Pripravený kuskus podľa návodu osladíme medom, pre zjemnenie môžeme pridať malý kúsok masla. Pridáme strúhané jablká, hrozienka a nasekané orechy a skvelé raňajky či dezert sú hotové.

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Nebol zatiaľ pridaný žiadny názor. Pridajte svoj názor alebo dotaz ako prvý.